kasulik lingid: swedbank seb sampopank nordea ilm eestis ja mujal maailmas vene-eesti ja eesti-vene sõnastik online vaata sõiduplaani


 vene portaali internet - ajakirjad:

äri

poliitika

ökonoomika

kultuur

arvamus

kinnisvara

reisimine

welcome

expert

konjak24

internet-tv

tervis

haridus

fotoreportaaz

partnerid

night people

tasuta kuulutused

firma kataloog

pulmapeo kataloog

ole fotomodell

shopping

restoran

hotell

tutvumised

reklaam

 

 

   
Reval Hotel Olümpia keerab kella 30 aastat tagasi


Teisipäeval, 6. aprillil kell 11.30 avab Reval Hotel Olümpia uksed ajas 30 aastat tagasi ja toob rahva ette huvitavaid seiku, fotosid ja meenutusi läbi kolme aastakümne. Hotellis avatakse spetsiaalne arhiivikaadritest koostatud näitus ning restoran ja kohvikud pakuvad retromenüüd. Menüüsse hakkavad kuuluma näiteks hotell ”Olümpia” legendaarne salat ”Kikerikii”, singi ja juustuga täidetud pannkoogid, Pidupäevasai, tort Valged Roosid.

Hotell Olümpia avamine XVII Suveolümpia Purjeregati puhuks oli N. Liidu tippsündmus. Avamisüritusel osalesid Arnold Green (Eesti NSV valitsusjuhi asetäitja ja välisminister, 1980 Olümpiamängude Purjeregati korraldaja Tallinnas), Bruno Saul (ENSV Ministrite Nõukogu esimehe asetäitja), Karl Vaino (ENSV Ülemnõukogu Presiidiumi esimees).

Hotelli piduliku avamise korraldajaks oli Puhkeparkide Direktsiooni juhataja ja legendaarne laulupidude liikumisjuht Fred Raudberg.

Kui hotell 30 aastat tagasi avati anti külaliste käsutusse 405 tuba, Restoran Olümpia, kohvikud ja baarid 2, 14. ja 26. korrusel. Majas alustas tööd legendaarne Varietee Olümpia, kus on omal ajal töötanud näiteks Anne Veski, Ivo Linna, Tarmo Pihlap jpt. Öö uues hotellis maksis 9 rubla ja 80 kopikat, sviidis ööbimise hinnaks oli 14 rubla ja 40 kopikat.

Kolme aastakümne jooksul on hotellis tehtud palju renoveerimistöid ning 405 toast on saanud 390. Kui hotell 1980. aastal avati, puudus vajadus konverentsiruumide järele, sest kõik parteikoosolekud pidid toimuma hotellist väljas. Täna on hotellil kaasaegne konverentsi- ja ürituste keskus. Töötajate arv avamisel 1980. aastal oli 600, täna teenindab kogu hotellis 200 inimest, kellest 6 on tööl alates hotelli avamisaastast.

Läbi 30 aasta on hotellis ööbinud palju maailma nimekaid isikuid: lisaks N. Liidu tippnomenklatuurile ning tänapäeva tipp-poliitikutele staarid Alla Pugatsova, Aleksander Rybak, David Copperfield, Dame Kiri Te Kanawa, Boney M, Montserrat Caballe, The Prodigy, Apocalyptica, Rammstein jpt.

Kuni 1991.a kuulus hotell 100% riigile. Seda opereeriti läbi Tallinna Hotellikoondise ja Tallinna Toitlustustrusti. 1991. aastal hotell erastati ning hotelli omanikeks said Eesti Rahandusministeerium, Inn Grupp, Mercury Asset Management ja Baltic Republic Fund.

1997. aastal omandas hotelli Reval Hotelligrupi AS, alates 2002. aastast kuulub hotell Linstow Grupile.

Juubeliks on loodud ka eraldi kodulehekülg, mis kogu info kokku koondab: www.revalhotels.com/olympia30

26-korruseline Reval Hotel Olümpia on üks Tallinna silmatorkavamaid ehitisi. Hotellis on 390 hotellituba, 13 konverentsiruumi, mille kogupind on üle 900 m2, banketisaalid, restoran Senso ja kohvik Café Boulevard, 26. korrusel asuv tervisekeskus, ööklubi Bonnie & Clyde ning ilusalongid. Hotell kuulub koos üheksa hotelliga Baltimaade juhtivasse hotelliketti Reval Hotels, eelmisel aastal avati hotell ka Peterburis. Reval Hotels omanikuks on Norra tuntuim kinnisvarafirma Linstow AS. Linstow AS on AWILHELMSEN AS tütarfirma, kellele kuulub ka maailmas suuruselt teine luksuslaevu haldav ettevõte Royal Carribean Cruisline.

Lisainformatsioon juubeli kohta: www.revalhotels.com/olympia30

 

Rubriik Äri Vene Portaalis
 

 

Saatke oma uudis Vene Portaalile:  info@veneportaal.ee  

 


     
     
 

 
     
     
 

 
     

Kõikides küsimustest pöörduda E-maile: info@veneportaal.ee voi tel.: + 372 55 48810

Copyright © 2001-2010 Veneportaal.ee Inc. All rights reserved.